Göç Araştırmaları
Çalışma Alanlarım Uluslararası İlişkiler, Göç Çalışmaları, Avrupa Birliği, Dış politika ve Akdeniz Çalışmalarıdır. Göç çalışmaları kapsamında ulusal( bakanlıklar tarafından desteklenen) proje yürütücülüğü deneyimim bulunmaktadır. Yine göç çalışmaları alanında ve AB kapsamında proje başvurularımız bulunmaktadır. 
 Yüksek lisans derecesini Wales Institute Cardiff Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim dalından (2008), doktora derecesini ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalından aldı (2016). Aksaray Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde çalışmaya başladı (2013). Yedi yıldır Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü’nde Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır. Temel çalışma alanları; İnsan Kaynakları Yönetimi, İş ve istihdam, Davranış Bilimleri, Göç, Ekonomi ve Turizm Yönetimi’dir.
İletişim Bilimleri, Kültürlerarası İletişim, İletişim Sosyolojisi, Finansal İletişim, Göç ve Mekân Araştırmaları üzerine çalışmalar yürütmektedir. Sürdürülebilirliğin en önemli katmanlarından biri olan sosyal sürdürülebilirlik başlığı altındaki kültürel kimlik, sosyal iletişim, toplumsal uyum ve kent belleği kavramlarına özellikle odaklanmaktadır. Kent mekânının çerçevesini belirlediği bir alanda sürdürülebilir bir toplumsal ilişki repertuvarının şekillenmesine dönük imkânlar, bariyerler ve örüntüler noktasında çok sayıda etnografik saha araştırması gerçekleştirmiştir. Hak temelli bir bakış açısından hareketle kent hakkı ve iletişim hakkının demokratik bir toplumda birbirini tamamlayan ve sürdürülebilirliği destekleyen kavramlar olduğunu düşünür.
Medya ve Kültürel Çalışmalar Programında Doktora yapmaktayım. Daha önce proje deneyimim olmadı fakat hem deneyim edinmek hem de katkı sunmak amacıyla başvurum bulunmaktadır.
Yüksek lisansını 2014 yılında Dumlupınar Üniversitesi’nde “Kütahya Altıntaş Folkloru”; doktorasını ise 2018 yılında Uşak Üniversitesi’nde “Kemal Sunal Filmlerinde Folklor ve Mizah” isimli tezleriyle tamamladı. 2019 yılında ÇOMÜ Eğt. Fak. Türkçe ve Sos. Bil. Eğt. Böl. Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2022 yılında Türk Halk Bilimi alanında doçent unvanını aldı.
Çalışma Alanları: Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Folklor, Kültürel Miras, Kadın Folkloru, Göç Çalışmaları. 
Proje Görevleri: 
2019-2020 Çanakkale Tahtacılarının Geleneksel Dünya Görüşü (BAP-Araştırmacı)
2020-2021 Göç Kültür ve Kimlik Ekseninde Gökçeada ve Bozcaada Türk Folkloru (BAP-Yürütücü)
2020-2022 Kaz Dağları Çevresindeki Kırsal Yerleşmelerde Geleneksel Ekolojik Bilginin Yansımaları (TÜBİTAK-Araştırmacı)
2022-2023 İlk Kepezliler: Kuruluşundan Cumhuriyetin 100. Yılına Türkiye’nin En Büyük Beldesi Çanakkale Kepez’in Sosyokültürel Dönüşümü Araştırma Projesi (Belediye)
Ankara Üniversitesi SBF’de Kamu Yönetimi lisans eğitimimin ardından, İngiltere’de siyaset bilimi ve Orta Doğu çalışmaları alanlarında yüksek lisans ve doktora yaptım. Akademik çalışmalarımda özellikle Orta Asya, Kafkasya, Çin ve uluslararası örgütler gibi alanlara odaklandım. Uluslararası ilişkilerde karşılaştırmalı dış politika, güvenlik ve bölgesel iş birlikleri üzerine yayınlarım bulunuyor. SSCI ve diğer uluslararası indeksler kapsamındaki dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalem ve editörlüğünü üstlendiğim uluslararası ilişkiler temalı kitaplarım bulunmaktadır. Bazı çalışmalarım (demografi, göç gibi konularda) interdisipliner bir perspektiften gerçekleştirilmiştir, bu nedenle disiplinler arası çalışmaları önemsiyorum. Ayrıca, TUBA tarafından “Yabancı Ders Kitaplarının Türkçe’ye Çevirisi Projesi” adıyla başlatılan program çerçevesinde “International Law” (Malcolm Shaw, Cambridge University Press, 1118 sayfa) adlı kitabın Türkçeye çevrilmesi projesinde yer aldım. 
Felsefe alanında gerçekleştirdiği doktorasını ise Almanya'da bulunan Martin Luther Universtität-Halle-Wittenberg Felsefe Bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında Martin Luther Universität-Halle-Wittenberg ve Max Planck Sosyal Antropoloji Enstitüsü ile ortak bir lisansüstü eğitim birimi olan Graduate School "Society and Culture in Motion"da araştırma asistanı olarak farklı projelerde yer alan Dr. Uçar Türkiye'de çeşitli üniversitelerde dersler vermiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Felsefe Bölümünde görev yapmakta olan Dr. Uçar aidiyet, insan hakları, ayrımcılık, dayanışma, Çağdaş Siyaset Felsefesi ve Çevre Felsefesi konularında çalışmaktadır. İklim Değişikliği, toplumsal cinsiyet ve göç konularında çalışmaları bulunan Uçar'ın halen "Cumhuriyetin 100 Yılında Felsefede Kadınlar: Yükseköğretimdeki Felsefe Eğitim ve Araştırma Çalışmalarında Kadınların Varlığının Değerlendirilmesi" başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinde araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Temel araştırma alanlarım; Yeşil tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi, Uluslararası Lojistik, Depo ve Stok Yönetimi konuları üzerinedir. Yeşil tedarik zinciri yönetimi, üretimde ve lojistikte açığa çıkan sera gazları, çiğ süt lojistiği, üretimde ve lojistik faaliyetlerde sürdürülebilirlik, akıllı ulaşım sistemleri, yeni kurulan lojistik işletmeleri ve yapı sektöründe stok optimizasyonu üzerine bilimsel araştırmalar yaptım. Bunların yanında karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve boru hattı taşımacıları konularında bilimsel çalışmalarım bulunmaktadır. Araştırmalarımda; yanıt yüzey yöntemleri, bulanık mantık, yapısal eşitlik modeli, zaman serisi analizleri ve veri zarflama analizleri gibi yöntemleri kullandım. Ayrıca; 5 farklı bilimsel projede görev alan ve toplamda 35 adet yayın yapan bir bilim insanıyım. TÜBİTAK 2209, BAP ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının olduğu 4 projenin 1'inde danışman ve 3’ünde araştırmacı ve 1’inde yürütücülük yaptım. 
Tıp fakültesinden sonra halk sağlığı uzmanlığı ve sonrasında çevre sağlığı yandal uzmanlığı yaptım. İl ve ilçe sağlık müdürlerinden mecburi hizmeti tamamladım. Çevre ve hastalık konularının yanısıra toplum ruhsağlığı çalışmalarımda bulunmaktadır.Halksağlığı birçok disiplinle birarada çalışmaya uygun bir uzmanlık dalıdır.Örn;iklim değişikliğinin sağlık etkileri, kadın üreme sağlığı,yaşlı dostu şehirler, biyopestisitlerin insan sağlığına etkisi,afet ve göç sonrasında sağlık hizmetleri. Horizon,Bap projesinde araştırmacı olarak çalıştım ve yeni 1001 projesine başvurduk.İstenilen başka belge veya dokümantasyon varsa sağlayabilirim.
Beşeri Coğrafya alanında nüfus coğrafyası, siyasi coğrafya, demografi, kadın akademisyenler ve göç (iç göç, işgücü göçü, eğitim hereketliliği, vb. ) alanında çalışmalarım bulunmaktadır. Alanımla ilgili yayın, konferans, proje ve danışmalıklarıma https://avesis.comu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir. 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bünyesinde sosyal politika, emek piyasaları ve sosyal refah alanlarında akademik çalışmalar yürütmektedir. Araştırma odağı, göç ve sosyal uyum, dezavantajlı grupların toplumsal entegrasyonu, yoksulluk, istihdam ve işsizlik, insan hakları ve sosyal sürdürülebilirlik gibi konular üzerine yoğunlaşmaktadır.
Göç araştırmaları, tarihsel göç, kadın,kadın araştırmaları