Sürdürülebilir Şehirler

1998 yılında İTÜ Mimarlık Bölümünden mimar olarak mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini sırasıyla 2003 yılında İTÜ Konut ve Deprem Anabilim Dalı ve 2004 yılında İTÜ Mimarlık Anabilim Dallarında tamamlamıştır. 2009 yılında 3 ay süre ile JICA bursiyeri olarak Kobe Üniversitesi'nde ve 2009-2010 yılları arasında 12 ay süre ile TÜBİTAK bursiyeri olarak Teksas A&M Üniversitesi'nde bulunmuştur. 2013 yılında ODTÜ Mimarlık Anabilim Dalında tamamladığı doktora eğitimi sonrasında 2013-2015 yılları arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Bölümünde, 2015-2017 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık Bölümünde görev yapmıştır. 2017 yılından günümüze kadar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık Bölümünde Doçent olarak görev yapmaktadır. Afet Yönetimi, Deprem Risk Azaltımı, Mimari Tasarım, Kentleşme ve Çevre Sorunları, İklim Değişimine Uyum konularında araştırmalar yapmakta ve yayınlar üretmektedir. 3 ulusal ve 2 uluslararası projede araştırmacı olarak görev yapmış, yurtiçi ve yurt dışında 20 adet seminer, konferans ve atölye çalışmasında davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

 Yüksek lisans derecesini Wales Institute Cardiff Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim dalından (2008), doktora derecesini ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalından aldı (2016). Aksaray Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde çalışmaya başladı (2013). Yedi yıldır Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü’nde Doçent Dr. olarak görev yapmaktadır. Temel çalışma alanları; İnsan Kaynakları Yönetimi, İş ve istihdam, Davranış Bilimleri, Göç, Ekonomi ve Turizm Yönetimi’dir.
Seçim hukuku ve siyasi partiler hukuku temel çalışma alanıdır. Seçim Hukuku Derneğinin başkanlığını yürütmekle birlikte seçim hukuku alanına özgülenmiş ulusal düzeydeki ilk ve tek, uluslararası düzeydeki üçüncü bilimsel dergi olan Seçim Hukuku Dergisinin baş editörüdür. Türkiye'de Yerel Seçimler, Seçim Hukuku Ansiklopedisi ve Siyasi Partiler Hukuku Ansiklopedisi çalışmalarının editörlüğünü de yürütmüştür. Bununla birlikte kentleşmenin temel hak ve hürriyetler üzerindeki etkisi  ve yükseköğretim hukuku/yönetimi ile ilgili de çalışmalar yürütmektedir. Disiplinlerarası Gayrimenkul Geliştirme Anabilim Dalında lisansüstü düzeyde dersler vermektedir.
İletişim Bilimleri, Kültürlerarası İletişim, İletişim Sosyolojisi, Göç ve Mekân Araştırmaları üzerine çalışmalar yürütmektedir. Sürdürülebilirliğin en önemli katmanlarından biri olan sosyal sürdürülebilirlik başlığı altındaki kültürel kimlik, sosyal iletişim, toplumsal uyum ve kent belleği kavramlarına özellikle odaklanmaktadır. Kent mekânının çerçevesini belirlediği bir alanda sürdürülebilir bir toplumsal ilişki repertuvarının şekillenmesine dönük imkânlar, bariyerler ve örüntüler noktasında çok sayıda etnografik saha araştırması gerçekleştirmiştir. Hak temelli bir bakış açısından hareketle kent hakkı ve iletişim hakkının demokratik bir toplumda birbirini tamamlayan ve sürdürülebilirliği destekleyen kavramlar olduğunu düşünür.
Yerel Yönetimler Kent Çevre Politikaları alanında çalışmalarımı yürütüyorum. Yerel Yönetimler programında öğretim üyesi olarak görev yapıyorum. kent konseyleri ile farklı konularda çalışmalar yürüttüm. İki farklı çalışma grubunda yer aldım. özellikle kent yönetimde sivil toplum ile ilgili çalışmalarda yer almak isterim.

2003 yılında Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine adım atmıştır. 2009-2010 yılları arasında Teksas A&M Üniversitesi’nde bir yıl süreyle doktora çalışmalarına devam etmiş, ardından 2013 yılında ODTÜ’deki doktora programını başarıyla tamamlamıştır. 2014 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde araştırma görevlisi doktor olarak göreve başlamıştır. 2016-2024 yılları arasında Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmış, 2024 yılından itibaren Doç. Dr. unvanıyla akademik çalışmalarına ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Kent planlama, kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, yaşanabilir kentler, iklime duyarlı kentsel tasarım ve sürdürülebilir şehirler gibi alanlarda dersler vermekte ve çalışmalar yapmaktadır.

"Türkiye’nin Yeşil Büyüme Performansının Paris Anlaşması Bağlamında Karbon Verimliliği Üzerinden Değerlendirilmesi"(Makale)

"Eko-inovasyon Farkındalığının Web of Science Veri Tabanına Dayalı Bibliyometrik Analizi" (Makale)

"Yeşil Büyümenin Bir Unsuru Olarak Türkiye'de Eko-İnovasyon" (Kitap Bölümü)

"Yenilenebilir Enerjinin Türkiye'nin Erişilebilir ve Temiz Enerji Amacına Katkıları Üzerine Bir Değerlendirme" (Kitap Bölümü)

"Türkiye’nin Yeşil Büyüme Politikalarının Karbon Ayak İzi ve Kaynak Verimliliği Üzerinden Değerlendirilmesi" (Bildiri)

"Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Sürdürülebilir Kalkınmaya Potansiyel Katkıları" (Bildiri)

"Kentsel Dönüşüme Uluslararası Büyük Organizasyonların Katkısı" (Bildiri)

"Lapseki'de Tarımsal Teşviklerin Şeftali Üretim Verimliliği Üzerine Etkisinin İncelenmesi" (Proje-ÇOMÜ BAP)


Çalışma alanları: Deprem mühendisliği, Mühendislik Sismolojisi, zemin etkisi, zemin hız yapısı modelleme, nümerik yer hareketi simülasyonları, azalım ilişkileri, 1.05.2013éden beri uluslararası-ulusal farklı disiplinlerle ortak proje çalışmalarında araştırmacı/yürütücü olarak çalışmaktayım.

-

Temel araştırma alanlarım; Yeşil tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi, Uluslararası Lojistik, Depo ve Stok Yönetimi konuları üzerinedir. Yeşil tedarik zinciri yönetimi, üretimde ve lojistikte açığa çıkan sera gazları, çiğ süt lojistiği, üretimde ve lojistik faaliyetlerde sürdürülebilirlik, akıllı ulaşım sistemleri, yeni kurulan lojistik işletmeleri ve yapı sektöründe stok optimizasyonu üzerine bilimsel araştırmalar yaptım. Bunların yanında karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve boru hattı taşımacıları konularında bilimsel çalışmalarım bulunmaktadır. Araştırmalarımda; yanıt yüzey yöntemleri, bulanık mantık, yapısal eşitlik modeli, zaman serisi analizleri ve veri zarflama analizleri gibi yöntemleri kullandım. Ayrıca; 5 farklı bilimsel projede görev alan ve toplamda 35 adet yayın yapan bir bilim insanıyım. TÜBİTAK 2209, BAP ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının olduğu 4 projenin 1'inde danışman ve 3’ünde araştırmacı ve 1’inde yürütücülük yaptım. 

Stratejik yönetim alanında araştırmalar yürütmekte olup çalışmaları firmaların sürdürülebilirliği, rekabet dinamikleri, rekabetçi davranışları, stratejik işbirlikleri ve rekabet avantajı üzerine yoğunlaşmaktadır. Akademik çalışmaları içerisinde dijitalleşme, çeviklik, iş modeli, stratejik işbirliği, dijital işbirliği konuları bulunmaktadır. Bu çerçevede sürdürülebilir rekabet avantajının kaynağı, değer yaratımı, rakip analizi rakip profili konularını analiz etmektedir. 

Tıp fakültesinden sonra halk sağlığı uzmanlığı ve sonrasında çevre sağlığı yandal uzmanlığı yaptım. İl ve ilçe sağlık müdürlerinden mecburi hizmeti tamamladım. Çevre ve hastalık konularının yanısıra toplum ruhsağlığı çalışmalarımda bulunmaktadır.Halksağlığı birçok disiplinle birarada çalışmaya uygun bir uzmanlık dalıdır.Örn;iklim değişikliğinin sağlık etkileri, kadın üreme sağlığı,yaşlı dostu şehirler, biyopestisitlerin insan sağlığına etkisi,afet ve göç sonrasında sağlık hizmetleri. Horizon,Bap projesinde araştırmacı olarak çalıştım ve yeni 1001 projesine başvurduk.İstenilen başka belge veya dokümantasyon varsa sağlayabilirim.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde görev yapmaktadır. Sürdürülebilir şehirler ve tarihi alanların yönetimi üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Araştırmalarında, tarihi alanlardaki ziyaretçi hareketlerini analiz ederek aşırı turizmin etkilerini azaltmaya odaklanmaktadır. Veri odaklı yaklaşımlar ve disiplinlerarası yöntemlerle kültürel mirası şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasında bir değer haline getirmeyi amaçlamaktadır.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Türkiye Ulusal CBS (TUCBS) Altyapısı, Avrupa Coğrafi Veri Altyapısı (INSPIRE) Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım Coğrafi veri yönetimi ve birlikte çalışabilirliği Coğrafi veri(tabanı) modelleri ve standartlar Coğrafi analitik teknikleri, çok kriterli karar destek, makine öğrenmesi CBS Uygulamaları – Kent/Arazi Bilgi Sistemleri – Afet/Acil Durum Yönetimi – Sağlıkta CBS Uygulamaları – Kentsel Yaşam Kalitesi – Yer Seçimi Analizi – Web tabanlı Akıllı Şehir/Ulaşım Yönetim Sistemi – Tarım ve Çevresel Kaynak Yönetimi

Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde ekolojik planlama ve çevresel tasarım konularında çalışmaktadır. Doktorasını Amerika Birleşik Devletleri’nde Çevre Bilimleri konusunda tamamlayarak, burada koruma koridorlarının yerel ölçekte uygulanması, kültürel peyzaj alanlarının korunması gibi konularda araştırma projelerinde yer almıştır. Güncel ilgili alanları arasında yeşil altyapı sistemleri, ekosistem hizmetleri, biyolojik yüzme havuzları ve yenilebilir peyzaj alanları gibi konular yer almaktadır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bünyesinde sosyal politika, emek piyasaları ve sosyal refah alanlarında akademik çalışmalar yürütmektedir. Araştırma odağı, göç ve sosyal uyum, dezavantajlı grupların toplumsal entegrasyonu, yoksulluk, istihdam ve işsizlik, insan hakları ve sosyal sürdürülebilirlik gibi konular üzerine yoğunlaşmaktadır.

Lisans derecesini Selçuk Üniversitesi Halka İlişkiler Bölümünden, Yüksek Lisans derecesini London Metropolitan Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık Bölümünden ve Doktora derecesini Trakya Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı’ndan aldım. 3 yıllık pazarlama ve dış ticaret deneyiminin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladım.. Pazarlama, Dış Ticaret, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistiğin farklı alanlarında çalışmalar yapmaktayım. Henüz proje deneyimine sahip değilim.