İlaç Araştırmaları
Tıbbi ve Aromatik bitkilerin biyoaktiviteleri üzerinde çalışmaktayım. Doktora tezimi Kazdağlarında yetişen bazı kantaron türlerinin antioksidan ve sitotoksik etkileri üzerine yaptım. Özellikle Çanakkale florasında yetişen bitkiler üzerinde çeşitli çalışmalarım oldu. Konuyla ilgili çeşitli bap projelerim ve başvuru aşamasında çeşitli TUSEB ve TUBİTAK projelerim bulunmaktadır.
Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarım İstatistik Teorisi konularını kapsamaktadır. Araştırma Görevliliğim süresinde 2 TUBİTAK Projesinde Bursiyer olarak, 1 BAP Projesinde araştırmacı olarak görev aldım. Dr. Öğretim Üyeliğine atandıktan sonra 1 BAP Projesi yürütücülüğünü tamamladım ve farklı 1 BAP Projesinde araştırmacı olarak yer aldım. 2024 yılında 3 adet TUBİTAK 2209-A Proje önerimiz kabul edildi ve halen çalışmaları devam etmektedir. 2023 yılı itibariyle kabul edilmiş ve halen devam etmekte olan bir ERASMUS projesinde araştırmacı olarak yer almaktayım.
Yenidoğan hastalıkları konusunda çalışmaktayım. Yenidoğan alanında ilaç araştırmalarına katılım sağlayabilirim. Özellikle Nekrotizan Enterokolit ve Hipoksik İskemik Ensefalopati konusunda çalışabilirim. Deney hayvanları çalışmaları yapmaktayım. Deneysel hayvan modelleri ve klinik araştırmalar konusunda proje deneyimim var. Ancak büyük bütçeli projelerde deneyimim bulunmamaktadır.
...

Gıda bilimi ve mühendisliği alanında çalışmaları bulunmaktadır. Araştırma alanları başta yumurta bilim ve teknolojisi olmak üzere gıdaların yenilikçi işleme teknikleri ile muhafazası, sürdürülebilir atık yönetimi ve yeni ürün geliştirme üzerine yoğunlaşmıştır. Katma değerli gıda ve bileşenleri hakkında deneyimi bulunmaktadır. Sanayi kuruluşları ile Ar- Ge faaliyetleri ve ticarileştirilebilir proje çalışmaları yürütmektedir. Uzmanlık alanında birçok ulusal, uluslararası yayınları, proje çalışmaları ve patentleri bulunmaktadır.
Çalışma alanım ciğerotları (marchantiophyta) florası ağırlıklı olmakla birlikte bu bitkilerin ve diğer bitki gruplarının antimikrobiyal, antioksidan etkileri gibi çalışmalarım da var. Bu konuda yayınlarım mevcut. Biyoçeşitlilik grubunda ciğerotları ve flora konularında çalışma yapabilirim. İlaç araştırmaları grubunda ise bitki ekstraktı ve biyolojik aktivite konularında katkı sağlayabilirim.

Temel araştırma alanlarım; Yeşil tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi, Uluslararası Lojistik, Depo ve Stok Yönetimi konuları üzerinedir. Yeşil tedarik zinciri yönetimi, üretimde ve lojistikte açığa çıkan sera gazları, çiğ süt lojistiği, üretimde ve lojistik faaliyetlerde sürdürülebilirlik, akıllı ulaşım sistemleri, yeni kurulan lojistik işletmeleri ve yapı sektöründe stok optimizasyonu üzerine bilimsel araştırmalar yaptım. Bunların yanında karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve boru hattı taşımacıları konularında bilimsel çalışmalarım bulunmaktadır. Araştırmalarımda; yanıt yüzey yöntemleri, bulanık mantık, yapısal eşitlik modeli, zaman serisi analizleri ve veri zarflama analizleri gibi yöntemleri kullandım. Ayrıca; 5 farklı bilimsel projede görev alan ve toplamda 35 adet yayın yapan bir bilim insanıyım. TÜBİTAK 2209, BAP ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının olduğu 4 projenin 1'inde danışman ve 3’ünde araştırmacı ve 1’inde yürütücülük yaptım. 

Deneysel hayvan modelleme ve klinik araştırmalara yönelik çalışmalarda proje deneyimim var. Çok sayıda Bap ve Tübitak projelerinde çeşitli hastalıkların modellenmesi ve tedavisi konusunda çalışmalar yürüttüm. Alternatif tedavi yöntemlerinin araştırılmasına yönelik çalışmalara da destek verebilirim


*Yüksek Kalorili Diyet ile Beslenen Ratlarda Egzersizin Biyokimyasal ve Histolojik ParametrelereEtkisinin Değerlendirilmesi.
*Karbon Tetraklorür ile Karaciğer Hasarı Oluşturulan Ratlarda Arı Sütünün Telomeraz Aktivitesine veBazıBiyokimyasalParametrelere Etkisi
*Arı Sütü Yüklü Gümüş Nanopartikülün Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi, ,2209
*Deneysel Diyabet Oluşturulan Ratlarda Bor'un Bazı Biyokimyasal Parametrelere Etkisi
*Effect of Boric Acid on Metabolic Peptides and Some BiochemicalParameters in Experimental Diabetic Rats. 
*ÇAKIR SELCEN(2023). Effects of high calorie dietary nutrition and exercise onenergy metabolism parameters in obese Wistar albino rats. 
*ÇAKIR SELCEN (2023). The Effect of Royal Jelly on Telomere Length and Some BiochemicalParameters in Wistar Albino Rats with Liver Damage Caused by Carbon Tetrachloride. 
*ÇAKIR SELCEN (2022)Effects of different doses of royal jelly on oxidative stress and telomeraseenzyme in rats with cadmium toxicity
Süperkritik CO₂ teknolojileri, polimer sentezi, yüzey kaplamaları, ısı yalıtım malzemeleri ve enkapsülasyon konularında çalışmalar yürütmektedir. Süperkritik CO₂ ortamında biyomalzeme mühendisliği, dokuları hücrelerinden arındırma, ilaç taşıyıcı sistemler ve antibakteriyel kaplamalar geliştirerek çevre dostu üretim süreçleri tasarlamaktadır. Isı yalıtım malzemeleri ve biyolojik olarak kirlenmeyen boya üretimi ile enerji tasarrufu; fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu, nanoenkapsülasyonu ve biyoyararlanımının artırılması üzerine yaptığı çalışmalar ile ilaç, gıda ve kozmetik sektörlerinde kontrollü salınım sistemleri oluşturmayı hedeflemektedir. Ayrıca, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tarım-gıda atıklarından elde edilen biyoaktif bileşenlerin ilaç formülasyonlarına entegrasyonu üzerine projeler üretmektedir.
-

Çalışma Yaptığı Klinik Ortamlar ve Kurumlar;
Aile Sağlığı Merkezleri, Okul Sağlığı Programları, Eğitim kurumları ile işbirliği, Hastanede Yatan ya da Ayaktan Başvuran Hastalar

Yaptığı Araştırmalar;
1. Toplum Tabanlı Araştırmalar: Aile sağlığı merkezleri ve okullar gibi toplumsal ortamlar kullanılarak yapılan araştırmalar, genel sağlık durumunu ve spesifik hastalıkların prevalansını değerlendirmektedir. Örneğin, çocuklardaki cilt hastalıkları ve okul çağı sağlık taramaları üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir.

2. Kesitsel Çalışmalar: Belirli bir zamandaki durumları değerlendiren kesitsel çalışmalarla, belirli popülasyonlardaki hastalık oranları ve sağlık durumları analiz edilmiştir.

3. Klinik Çalışmalar: Klinik ortamda, örneğin Aile Sağlığı Merkezleri'nde yürütülen çalışmalarda, hastaların sağlık durumları ve tedavi süreçleri değerlendirilmiştir. Prostat hastaları ve antihipertansif tedavi uyumu gibi konularda yapılan çalışmalar örnek teşkil etmektedir.