Sensör Araştırmaları

Çalışma alanlarım: Turizm, bisiklet turizmi, turizm deneyimi, nöro-turizm, nitel araştırma yöntemleri, yapay zeka araştırmaları

Proje deneyimi: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi BAP desteğiyle yüksek lisans tezi.

20 yıllık tıp doktoru ve son 15 yıldır çocuk endokrinoloji tecrübesi vardır. İlgi alanları kemik metabolizması, tip 1 diyabet mellitus araştırmalarına ilgi duymakta ve yayınları, projeleri vardır. 

Gaz sensörleri ve bunların ince film formunda üretimi 
Doç. Dr. Hüseyin Ayvaz, gıda mühendisliği alanında özellikle moleküler spektroskopi (NIR, MIR, Raman), LIBS ve kemometri konularında uzmanlaşmıştır. ABD Ohio State Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Ayvaz, gıda ürünlerinde kalite kontrol, özgünlük tespiti ve tağşiş analizlerine yönelik hızlı, çevreci ve doğruluğu yüksek modeller geliştirmektedir. Geliştirdiği çok değişkenli kalibrasyon algoritmaları, geleneksel yöntemlere alternatif sunarak özellikle IR spektroskopi tabanlı sensör sistemlerinin endüstride kullanımına öncülük etmektedir. Bugüne kadar 20'den fazla araştırma projesinde yürütücü veya araştırmacı olarak yer almış, SCI indeksli dergilerde 40’tan fazla makale yayımlamıştır. Sensör sistemleri ve yapay zekâ entegrasyonu ile gıda sahteciliği ve kalite takibine dair çalışmalar yürütmektedir.
Temel araştırma alanlarım; Yeşil tedarik zinciri yönetimi, lojistik yönetimi, Uluslararası Lojistik, Depo ve Stok Yönetimi konuları üzerinedir. Yeşil tedarik zinciri yönetimi, üretimde ve lojistikte açığa çıkan sera gazları, çiğ süt lojistiği, üretimde ve lojistik faaliyetlerde sürdürülebilirlik, akıllı ulaşım sistemleri, yeni kurulan lojistik işletmeleri ve yapı sektöründe stok optimizasyonu üzerine bilimsel araştırmalar yaptım. Bunların yanında karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve boru hattı taşımacıları konularında bilimsel çalışmalarım bulunmaktadır. Araştırmalarımda; yanıt yüzey yöntemleri, bulanık mantık, yapısal eşitlik modeli, zaman serisi analizleri ve veri zarflama analizleri gibi yöntemleri kullandım. Ayrıca; 5 farklı bilimsel projede görev alan ve toplamda 35 adet yayın yapan bir bilim insanıyım. TÜBİTAK 2209, BAP ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının olduğu 4 projenin 1'inde danışman ve 3’ünde araştırmacı ve 1’inde yürütücülük yaptım. 
Volkan Eskizeybek, doktora derecesini malzeme bilimi ve mühendisliği alanında tamamlamış olup, kompozit malzemeler, nanomalzemeler ve enerji depolama sistemleri üzerine uzmanlaşmıştır. Akademik kariyerinde birçok TÜBİTAK projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almış, ayrıca sanayi iş birliği projelerinde yer alarak araştırmalarını uygulamalı alanlara taşımıştır. Çalışmaları genellikle nanokompozitlerin mekanik, elektriksel ve termal özelliklerinin iyileştirilmesine odaklanmakta olup, sürdürülebilir malzeme geliştirme ve geri dönüşüm süreçleriyle ilgili projelerde de aktif rol üstlenmiştir. Çok sayıda uluslararası yayını bulunan Eskizeybek, aynı zamanda hakemlik ve bilimsel etkinliklerde organizatörlük görevlerini de sürdürmektedir.

ÜAK temel alanları: Fizik, Malzeme fiziği, Atom molekül ve lazer fiziği, Sensörler

Üç Tübitak 1001 projesinde araştırmacı olarak deneyim sahibidir. Bunun yanında 7'si proje yöneticisi olarak 8 proje tamamalanmıştır.